Recept av Yipin
45 min
|4 portioner
Du behöver
- 2 x 230g Yipin alspånsrökt tofu
- 2-3 msk Yipin umamisås
- 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
- 1 bunt sparris
- olja
- 1 vitlök
- färsk persilja
- valfri sås, t ex bearnaise
Så gör du
- Tvätta potatisarna och förkoka demi 10-15 min.
- Skär alspånsrökt tofu på mitten så att du får två biffar av varje block. Skär ett rutnät av snitt på varje sida av biffen. Ställ åt sidan.
- Knäck av botten av skaften på sparrisen. Pensla med olivolja, strö på med salt.
- När potatisarna förkokat, lägg dem på en plåt med smörpapper. Krossa den kokta potatisen med ett glas.
- Blanda matfett, riven vitlök och färsk persilja. Skopa på en tesked av blandningen på varje potatis. Ställ in plåten i ugnen på 200°C i 20 min.
- Under tiden, släng upp biffarna och sparrisen på grillen och pensla varje sida med umamisås.
- Grilla tills biffarna och sparrisen fått fin färg. Servera dina marinerade tofubiffar och sparrisen med den krossade potatisen och valfri sås, t ex bearnaise. Njut!
Grillad tofu for the win!
En vinnande middag, eller hur? Och ett perfekt sätt att variera grillmiddagarna. Genom att välja alspånsrökt tofu gör även du även grillmiddagen mer klimatsmart, inte minst för att vi tillverkar tofun i Vallentuna utanför Stockholm! Som pricken över i:et är tofu mer klimatsmart än kött, då den görs på proteinrika sojabönor som äts direkt av oss människor istället för att bli foder till djur, som i sin tur äts av människan. Snacka om win-win!
Fler grillrecept!
Jennys favoritrecept
Asiatiska grillspett med teriyakisås
30 min
|
Teriyakisås Original
Recept av Maria Märlegård
Grillad tofu med vitlökspotatis
20 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)
Recept av Yipin
Grillad spetskål med hoisinsås
20 min
|
Hoisinsås Chili & Sesam
Davids favoritrecept
Vegetariska grillspett med marinerad tofu
20 min
|
Friterad tofu