Recept av Yipin
45 min |4 portioner

Du behöver

Så gör du

  1. Tvätta potatisarna och förkoka demi 10-15 min.
  2. Skär alspånsrökt tofu på mitten så att du får två biffar av varje block. Skär ett rutnät av snitt på varje sida av biffen. Ställ åt sidan.
  3. Knäck av botten av skaften på sparrisen. Pensla med olivolja, strö på med salt.
  4. När potatisarna förkokat, lägg dem på en plåt med smörpapper. Krossa den kokta potatisen med ett glas.
  5. Blanda matfett, riven vitlök och färsk persilja. Skopa på en tesked av blandningen på varje potatis. Ställ in plåten i ugnen på 200°C i 20 min.
  6. Under tiden, släng upp biffarna och sparrisen på grillen och pensla varje sida med umamisås.
  7. Grilla tills biffarna och sparrisen fått fin färg. Servera dina marinerade tofubiffar och sparrisen med den krossade potatisen och valfri sås, t ex bearnaise. Njut!

 

Grillad tofu for the win!

En vinnande middag, eller hur? Och ett perfekt sätt att variera grillmiddagarna. Genom att välja alspånsrökt tofu gör även du även grillmiddagen mer klimatsmart, inte minst för att vi tillverkar tofun i Vallentuna utanför Stockholm! Som pricken över i:et är tofu mer klimatsmart än kött, då den görs på proteinrika sojabönor som äts direkt av oss människor istället för att bli foder till djur, som i sin tur äts av människan. Snacka om win-win!