Sofias favoritrecept
15 min |2 portioner

Du behöver

  • ½ förp. Yipin woknudlar
  • 4 vitlökar
  • 4 msk matolja
  • 2 msk gochujang
  • 2 tsk risvinäger  
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 lime
  • 1 ½ msk japansk soja
  • Topping

  • sesamfrön
  • salladslök
  • färsk chili 

Så gör du

  1. Koka woknudlarna i ca 3 min, de ska behålla sin kärna. Lägg över nudlarna i en sil och häll på kallt vatten, samt lite rapsolja.  
  2. Hacka vitlök fint och stek i olja. 
  3. Blanda gochujang och stekt vitlök med olja, japansk soja, risvinäger,  lime och ingefära till en sås. Rör ihop chilisåsen med nudlarna.  
  4. Toppa dina gochujang nudlar med skivad salladlök, färsk chili och sesamfrön. Bon appétit!

 

Gochujang – en populär koreansk chilipasta!

Det är svårt att veta vad gochujang är om man inte har ätit det tidigare. Om du frågar någon från Korea kan vi dock anta att du kommer få svar. Gochujang är nämligen en väldigt populär smaksättare i det koreanska köket. Ordet gochujang betyder chilibönpasta och är en fermenterad koreansk chilipasta med rund, stark chilismak och lite sötma. Kryddan används ofta i grytor, wok och i nudelrätter såsom detta 😃 Vårt recept är inspirerat av Jennie Walldéns gochujang nudlar – du hittar hennes recept på Köket.se.

 

Visst var nudlarna goda?

Våra woknudlar är 100% växtbaserade och gjorda på traditionellt vis, med vete av hög kvalitet som ger våra woknudlar 13g protein per 100g 🌱 De är extra spänstiga och behåller sin konsistens vid hög värme; något som gör dem perfekta i en nudelrätt som denna. Dessutom klibbar de inte ihop sig! Hur bra är inte det?