Jennys favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin Alspånsrökt tofu
  • 2 port. Quinoa
  • 8 jordgubbar (minst! 😉)
  • 65g machésallad
  • 100g körsbärstomater
  • 2 nektariner

Topping:

  • 200g valfri mozzarella
  • färsk basilika
  • balsamico
  • flingsalt

Tips!

Handla Yipin Alspånsrökt tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp och City Gross

Så gör du

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela nektarinerna, ta bort kärnan och skär dem i tunna klyftor. Halvera tomaterna och jordgubbarna.
  3. Skär alspånsrökt tofu i 1-1,5 cm tjocka kuber. Stek i olja på medelhög värme tills den är krispig på alla sidor.
  4. Häll av vätskan från mozzarellan och dela den i bitar.
  5. Lägg upp quinoa, sallad, jordgubbar, nektariner och tomater på en tallrik. Ringla över balsamico.
  6. Toppa salladen med mozzarella, rökt tofu, färsk basilika, lite flingsalt och peppar. Njut!

 

För vad passar bättre än en somrig sallad?

Fräscha grönsaker, söt frukt och bär, mild mozzarella, alspånsrökt tofu och så… tadaaa! En riktigt fräsch och god sommarsallad att njuta av under varma dagar ☀️ Och bäst av allt? Du slänger ihop den på nolltid!

 

Alspånsrökt tofu + jordgubbar = nya favoritkombon!

Japp, med rökt tofu som steks krispig blir  salladen EXTRA god och proteinrik. En fräsch sommarsallad med jordubbar och alspånsrökt tofu bjuder på sött, salt och krisp i ett – mmm, så gott! Och visst passar den lika bra att ta med till picknicken som den är att servera till grillfesten 😍 Smaklig måltid!