Vegansk nyårsmeny – tre festliga rätter
Snart är det nya året här, och det ska såklart firas med en hejdundrande matfest! Med min veganska nyårsmeny bjuder du på en fantastisk trio; en festlig toast skagen, krispig ingefärstofu med shiitakesvamp samt en förtrollande pannacotta med saffran och pistagenötter. Dessa nyårsrätter är storfavoriter hemma hos mig, hoppas jag kan inspirera dig! //Yipin-Jenny
1. Förrätt: Toast skagen
Bästa sättet att starta kvällen är med… *trumvirvel* favoriten toast skagen! Men det är inte vilken toast skagen som helst, nej nej. Detta är en modern tappning med extra allt vad gäller topping; röd tångkaviar, färsk dill och citron. Skagenröran är vår färdiga, veganska skagenröra vilket betyder att du har förrätten klar på mindre än 15 minuter. Mer tid för huvudrätten och desserten med andra ord!
Till receptet >
2. Huvudrätt: Krispig sticky tofu med pak choi
You had me at krrrispig tofu. Detta är en riktig dunderrätt som får alla gäster att sukta efter en till portion. Tofun blir härligt krispig och serveras med goda smaker och texturer såsom ingefära, vitlök, shiitake, päron och mandel. En garanterad dans för smaklökarna som gör kvällen minnesvärd!
Till receptet >
3. Efterrätt: Vegansk pannacotta med saffran
”Efterrätt gjord på tofu? Går det?” Oh ja! Och wow så bra det blir. En vegansk nyårsmeny rundas därför av på bästa sätt med en pannacotta gjord med silkestofu. Just silkestofun är perfekt som krämig bas i desserter. Den här har en fyllig smak av vanilj och livets krydda: saffran. Toppa med pistagenötter och imponera ordentligt på gästerna.
Till receptet >
Gott nytt 2024!
Där var visst min meny slut, men ack så god! Jag hoppas du fick lite inspiration till nyårsfirandet. Kanske blir det ett veganskt nyår med just de här rätterna? Då kan jag lova dig att året slutar på topp för smaklökarna!
Sugen på mer festlig inspiration?
Är en av årets stora högtider runt hörnet, eller ska du ha fest? Då är veganska snittar världens bästa idé. Här har vi listat fem snittar som vi älskar!
Vad är vägen till en tofuskeptikers hjärta? Svaret är enkelt: knaprig och krispig tofu. Och tro det eller ej, men vägen dit är både snabb och enkel. Här har vi samlat 3 knep för att få tofun riktigt krispig.
Nyår är runt hörnet och det är dags att duka upp nyårsmaten! Här delar Yipin-Stina med sig av tre klassiska rätter med en twist.