Ny vecka, ny helgmeny á la Yipin! Den här veckan presenterar vi 4 fantastiskt goda och lättlagade tempeh recept gjorda på vår Tempeh helbit – som görs av fermenterade sojabönor och innehåller hela 19g protein per 100g. Den naturella helbiten har ett bra tuggmotstånd och är riktigt saftig med en mild nötaktig smak. En favorit i köket som är redo att smaksättas med dina bästa kryddor och marinader.
Smaklig helg önskar Familjen Lu! 😊
Recept torsdag – söndag
Torsdag: Krämig chilipasta med krispig tempeh
20 min | 2 port.
Den här krämiga chilipastan har blivit en storfavorit här på Yipin! Den har allt du kan önska; mycket sås, mycket smak, lite sting och såklart vår tempeh helbit som bidrar med krisp såväl som protein. Dessutom är den riktigt enkel att laga och klar på bara 20 min.
Fredag: Vegoburgare med asiatisk slaw och chilimayo
30 min | 2 port.
Vem tackar nej till ett enkelt och gott recept på vegoburgare? Inte vi! Denna tempeh-sesamburgare steks krispig och är en perfekt start på helgen. Med en fräsch asiatisk slaw och en krämig majonnäs med gochujang (koreansk chilipasta) blir det garanterat en hit på bordet.
Lördag: Nudlar med jordnötssås och tempeh-crumble
20 min | 2 port.
Ett recept på jordnötsnudlar och tempehcrumble; hur gott låter inte det? Smakrika med en spicy jordnötssås och tempehcrumble marinerad i vår älskade umamisås. Rätten lagas med våra fantastiska woknudlar som är 100% växtbaserade och inte klibbar ihop. Toppa nudlarna med jordnötter, salladslök, färsk chili och ringla över lite chiliolja för extra hetta. Laga middagen på endast 20 minuter och njut av resten av lördags kvällen!
Söndag: Matvetesallad med marinerad tempeh
Ett fräscht söndags recept på matvetesallad med örtvinägrett. Fylld med gottigheter såsom picklad rödlök, avokado och rostade cashewnötter. Mmm!!! Stjärnan i rätten är självklart vår proteinrika tempeh helbit som vi skivat, marinerat och stekt krispig. Så gott!
Tempeh helbit – proteinrik och krispig
Det var inte längesen vi introducerade vår bästsäljande tempeh i helbit. Den efterlängtade helbiten blir precis vad du gör den till; skivor, kuber, strimlor, biffar, burgare, filéer eller någon helt annan form. Du väljer! Den har blivit en ny favorit i köket då den innehåller hela 19g protein per 100g och är redo att smaksättas som du vill. Så som i de här fyra maträtterna där den skivas och steks till pasta, burgare, nudlar, och sallad – möjligheterna är oändliga!