Veganska tacos med pankopanerad tofu
Veganska tacos med krispig, panerad tofu! Helt otroligt gott om vi får säga det själva. Tacos går ju att göra på så många sätt, och med krispig pankopanerad tofu blir det sannerligen ett vinnande koncept. Så varför inte prova denna variant till den stundande tacofredagen? Låt den panerade tofun dansa loss vid sidan om avokado, surkål och gurka för att sedan toppas med färsk mynta. Ja, ni hör ju. Mums!
Veganska tacos med krispig, panerad tofu! Helt otroligt gott om vi får säga det själva. Tacos går ju att göra på så många sätt, och med krispig pankopanerad tofu blir det sannerligen ett vinnande koncept. Så varför inte prova denna variant till den stundande tacofredagen? Låt den panerade tofun dansa loss vid sidan om avokado, surkål och gurka för att sedan toppas med färsk mynta. Ja, ni hör ju. Mums!
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 4 msk gochujangpasta
- 1 msk risvinäger
- ½ dl panko
- 1-2 avokados
- ½ gurka
- 1 dl vegansk majonnäs
- 2 dl surkål
- 8 små tortillabröd
- 2 tsk japansk soja
- 2 msk rapsolja
- 2 kvistar mynta (valfritt)
Tips!
Köp Yipin fast tofu naturell hos Mathem.
Så gör du
- Torka vätska från tofun med hushållspapper eller med en ren kökshandduk. Skär den sedan i cirka 1,5 x 1,5 cm kuber.
- Blanda gochujangpasta, risvinäger och soja i en skål. Lägg tofun i marinaden och blanda.
- Häll upp panko på ett fat och vänd den marinerade tofun i dem. Se till så att pankoflingorna täcker tofuns alla sidor.
- Hetta upp oljan i en panna och stek tofun krispig.
- Blanda ner majonnäsen i skålen med resterna av marinaden. Dela avokado och gurka i mindre bitar.
- Servera nystekt pankopanerad tofu med avokado, gurka, surkål och gochujangmajonnäs i tortillabröd. Strö över myntablad om du vill. Nu är det äntligen dags att njuta av dina veganska tacos!
Visst låter det helt fantastiskt? Vi vågar nästan påstå att detta recept på tofu tacos är det godaste vi provat. Yipin fast tofu naturell går utmärkt att panera och blir så himla god, med ett krispigt yttre och fast men saftigt inre. Om du inte är ett fan av surkål kan du använda spenatblad annan valfri kål istället, och om du känner dig extra ambitiös kan du pickla gurkan. Vi kan intyga att det gick hem hos vännerna!
Receptet kommer från kokboken Dietistens val – vardagsmat som gör skillnad. Andra fantastiska recept går att hitta på deras hemsida.