Veganska grillspett med grillsås
Veganska grillspett med tofu, grönsaker och grillsås = en garanti för lyckade sommarkvällar! Med olika sorters tofu och krispiga grönsaker blir detta ett klockrent alternativ på grillen. Den krämiga grillsåsen gör också succé. Med smak av vitlök och tomat är den ett perfekt komplement till spetten. Detta recept är 100 % växtbaserat, 100 % gott och samtidigt schysst för miljön.
Veganska grillspett med tofu, grönsaker och grillsås = en garanti för lyckade sommarkvällar! Med olika sorters tofu och krispiga grönsaker blir detta ett klockrent alternativ på grillen. Den krämiga grillsåsen gör också succé. Med smak av vitlök och tomat är den ett perfekt komplement till spetten. Detta recept är 100 % växtbaserat, 100 % gott och samtidigt schysst för miljön.
Du behöver
-
Tofuspett
- 200 g Yipin friterad tofu
- 230 g Yipin alspånsrökt tofu
- 230 g Yipin örtmarinerad tofu
- valfria grönsaker
-
Grillsås
- 400 g Yipin silkesmjuk tofu
- 4 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk lökpulver
- 4 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitlökspulver
- 1-2 krm gurkmeja
- 2 tsk agavesirap eller 2-3 tsk socker
Tips!
Köp Yipin tofu på Mathem och Mat.se.
Så gör du
- Koka färskpotatisen i saltat vatten – gärna med färska dillkvistar.
- Grillsås: Mixa alla ingredienser till en slät sås.
- Smaka av och tillsätt vid behov med salt, peppar och/eller agavesirap.
- Veganska grillspett: Hacka grönsaker och varva med tofu på grillspetten. Grilla tills de fått färg.
- Servera med färskpotatis och njut!
Genom att låta mer växtbaserat (läs: tofu) ta plats på grillen gör du även sommarkvällarna mer inkluderande – grillmaten kan njutas av såväl veganen som icke-veganen. Och vi är helt övertygade om att alla gäster oavsett kosthållning kommer att gilla detta!