Johannas favoriträtt
15 min
|4 portioner
Du behöver
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- 2 dl majsstärkelse
- 1 broccoli
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 2 dl sockerärtor
- ris
- olja till stekning
- färdig teriyakisås, eller egen enligt nedan
Egen teriyakisås:
- 4 cm färsk ingefära
- 4 klyftor vitlök
- 4 msk agavesirap
- 1 1/5 dl japansk sojasås
- 2 msk risvinäger
- 2 msk olja
- 1 dl vatten
- 1 ½ tsk majsstärkelse
- salt efter smak
Tips!
Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.
Så gör du
- Egen teriyakisås: Skala och riv vitlöken fint. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt såsen koka upp under vispning. Ställ undan. Du kan också använda en färdig teriyakisås.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tärna tofun i ca 1,5 x 1,5 cm stora kuber och häll upp majsstärkelse i en skål eller på en tallrik. Doppa tofukuberna i teriyakisåsen och sedan i majsstärkelse. Se till att alla sidor täcks.
- Stek tofun på i olja, på medelhög värme. När tofun fått en krispig yta, sänk värmen, häll över teriyakisåsen, blanda om och låt sjuda ett par minuter. Stek paprika, broccoli och sockerärtor i lite olja, på medelvärme. Salta efter smak.
- Servera din tofu teriyaki med grönsaker och det kokta riset. Njut!
Enkelt, eller hur? Och riktigt gott kan vi lova. Teriyakisåsen ger tofun gott om smak, och den blir underbart krispig tack vare majsstärkelsen. Så bjud över vännerna och imponera på hela sällskapet!
Att steka tofu i majsstärkelse är något av ett knep för att få till det där krrrispet. För fler tips och knep, läs vår artikel Så lagar du krispig tofu.
Fler goda recept!
Recept av Yipin
Krispig tofu wok med cashewnötter
20 min
|
Friterad tofu
Recept av Dietistens val
Veganska tacos med pankopanerad tofu
30 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Röd curry med friterad tofu
20 min
|
Friterad tofu
Recept av Julia Thielen
Bao buns med jordnötsmarinerad tofu
45 min
|
Extra fast tofu naturell (230g)