Recept av Louise Laurenius
45 min |2 st / 4 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin extra fast tofu
  • 2 noriark
  • 2 dl kokt sushiris, kallt
  • ½ äpple
  • 25 g bladspenat
  • ½ avokado
  • Marinad:

  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk agavesirap 
  • 1 tsk sambal oelek
  • Tillbehör:

  • 1 vårlök
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 lime
  • koriander

Tips!

Köp Yipin extra fast tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C. Dela tofun i fyra skivor. Blanda marinaden och häll den över tofun, låt stå i 20 minuter.
  2. Ugnsbaka tofun i 15 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
  3. Lägg plastfolie på din arbetsbänk och lägg ett noriark på. Forma ¼ av riset till en fyrkant och lägg mitt på noriarket.
  4. Toppa med tofu, skivat äpple, avokado, spenat och till sist ett lager ris. Vik in kanterna mot mitten och fäst med folie.
  5. Lägg i kylen i 5 minuter och skär sedan sushiwrapen på hälften. Strö över sesamfrön, skivad vårlök, koriander och pressad lime.

 

Detta recept bevisar att tofu + sushi = sant. Det är skapat av receptkreatören och matfotografen Louise Laurenius som driver matbloggen primaveracontent.se, fylld med inspirerande och goda växtbaserade recept! Du hittar även henne på Instagram under @citroncest.blogg.se. Vi kan varmt rekommendera att prova fler av hennes underbart goda och spännande maträtter. Du kommer inte ångra dig!

 

Vi rekommenderar även att du väljer Yipin extra fast tofu naturell till denna rätt. Den drar åt sig smaker som ett riktigt proffs och behöver inte pressas på vatten. Den blir också härligt krispig när du ugnsbakar den, som i detta recept.

 

Kuriosa: Denna magiska uppfinning kallas ursprungligen för onirigazu och kommer från Japan. Det är en slags kombination av en sushi makirulle och en wrap.