Johannas favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

Vietnamesiska vårrullar (fyllning)

  • 230g Yipin alspånsrökt tofu
  • 20 rispapper
  • 3 port glasnudlar eller risnudlar
  • 4 morötter
  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • ¼ rödkålshuvud
  • valfritt: mango

Jordnötssås

  • 1 dl jordnötssmör (creamy)
  • 4 msk vatten
  • 1 ½ msk ljus sojasås
  • 1 ½ msk sötning (t ex agavesirap / honung)
  • ½ vitlöksklyfta
  • chiliflakes
  • juice från ⅓ lime

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

Så gör du

  1. Skär alspånsrökt tofu i 1 cm tjocka stavar. Behåll dem som de är, eller stek tofustavarna krispiga i neutral olja på medelhög-hög värme tills du får en gyllene stekyta.
  2. Tillaga nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Blanda ihop alla ingredienser till jordnötssåsen i en skål.
  3. Strimla rödkål och skiva sedan övriga grönsaker i stavar.
  4. Koka upp rikligt med vatten och häll därefter i en stor skål. Låt sedan svalna tills ljummet. På en stor platt tallrik, lägg ett rispapper och blöt handen med vattnet. Massera in vatten på båda sidor av rispappret tills det mjuknar. Addera vatten vid behov.
  5. I mitten av rispappret, placera alla ingredienser likt en rektangel, ca 4 cm x 10 cm. Rulla ihop och vik till sist in kanterna. Repetera!
  6. Doppa dina färska vårrullar i jordnötssås och toppa med sesamfrön och koriander. Njuuut!

 

Vietnamesiska vårrullar + tofu = <3

Enkelt och ofantligt gott, eller hur? Vietnamesiska vårrullar med tofu är en riktigt god idé som dessutom råkar vara både växtbaserad och snäll mot miljön. Vi rekommenderar att välja vår alspånsrökta tofu som tillför fyllig och rökig umami-smak. Steker du tofun gyllene får du dessutom det perfekta krispet. Och vi ska inte glömma den krämiga jordnössåsen som du dippar rullarna i. Wow, säger vi bara!

 

Fyllningen i vientamesiska vårrullar kan varieras på massor av sätt; välj dina favoritgrönsaker och doppa i alltifrån jordnötssås, sojasås till sötsur sås.