Sofias favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • ½ förpackning Yipin woknudlar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 msk gochujang
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk risvinäger
  • ½ lime
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • Tempehcrumble

  • 200g Yipin tempeh helbit
  • 1-2 dl Yipin umamisås (vi älskar umami!!)
  • 2 msk japansk soja
  • sesamfrön
  • Topping

  • 1 näve hackade jordnötter
  • 1 skivad salladslök
  • ½ skivad röd chili
  • ringla över chiliolja
  • sesamfrön

Så gör du

  1. Börja med att blanda såsen med gochujang, jordnötssmör, soja, risvinäger, lime, vitlök, ingefära, sesamolja och sweet chilisås.
  2. Hacka jordnötter.
  3. Koka woknudlarna i 2 min. Skölj de sedan i kallt vatten.
  4. Smula tempehn till små crumbles och stek i stekpanna i olja. När tempehn fått en fin gyllene färg – tillsätt umamisåsen och rör om.
  5. Värm upp såsen i en kastrull, häll i nudlarna i kastrullen och stäng av värmen. Rör om.
  6. Toppa woknudlarna med tempehcrumble, skivad salladslök, hackade jordnötter, chiliflakes och sesamfrön.
  7. Varsågod och njut av nudlar med jordnötssås och tempehcrumble!

 

Veganska nudlar med jordnötssås

Goda nudlar som inte klibbar ihop? Våra woknudlar är extra spänstiga och behåller sin konsistens även vid hög värme; något som gör dem perfekta i en rätt som denna. Våra woknudlar är 100% växtbaserade och innehåller dessutom hela 13g protein per 100g. Perfekt när du vill laga en proteinrik måltid!