Krispig tofu med pak choi
Krispig tofu med pak choi, shiitakesvamp och rostad mandel – kan det bli annat än en succé? Knappast! Det här festliga receptet är 100 % växtbaserat och något som du verkligen borde prova. Tofun blir härligt krispig och serveras med goda smaker och texturer såsom ingefära, vitlök, shiitake, päron och mandel. En garanterad dans för smaklökarna!
Krispig tofu med pak choi, shiitakesvamp och rostad mandel – kan det bli annat än en succé? Knappast! Det här festliga receptet är 100 % växtbaserat och något som du verkligen borde prova. Tofun blir härligt krispig och serveras med goda smaker och texturer såsom ingefära, vitlök, shiitake, päron och mandel. En garanterad dans för smaklökarna!
Du behöver
Krispig tofu
- 400 g Yipin fast tofu naturell
- majsstärkelse
- 2 msk olja
Soja- och ingefärssås
- 1 bit ingefära, skalad och finhackad
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 100 g shiitake, halverade
- ½ förp salladslök, finstrimlad
- ½ tsk chili flakes
- 1 ¾ msk socker
- ½ dl japansk soja
- 1 dl vatten
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 msk olja
Pak choi
- 300 g pak choi
- 1 päron
- olja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
Tillbehör
- ¾ förp mandelspån
- 3 ½ dl jasminris
Tips!
Köp Yipin fast tofu naturell på Mathem.
Så gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen
- Rosta mandel i en torr stekpanna tills den är gyllenbrun. Lägg över i en skål.
- Krispig tofu: Skär tofun i stora tärningar, ca 24 st. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd tofutärningarna i. Stek den panerade tofun i en stekpanna med olja. Den ska bli gyllenbrun och krispig. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Soja- och ingefärssås: Fräs vitlök och ingefära i olja i en ny wok eller stekpanna. Pudra över majsstärkelse och socker. Tillsätt japansk soja och vatten. Låt sjuda 3-4 min tills såsen fått en simmig konsistens.
- Pak choi: Skär pak choi och päron i avlånga klyftor, 4-6 st per pak choi och 8 st av päronet. Torka ur stekpannan som du stekte tofu i, tillsätt lite olja och fräs pak choi 1-2 min. Tillsätt päron och stek allt ytterligare 1 min. Krydda med salt och vitvinsvinäger. Lägg upp på ett fat och toppa med hälften av den rostade mandeln.
- Blanda ner den stekta tofun och shiitakesvamp i sojasåsen. Låt koka ihop 1-2 min. Krydda med chili flakes. Toppa med salladslök och resten av den rostade mandeln.
- Servera din krispiga tofu med pak choi och jasminris.
Detta recept med tofu och pak choi kommer från Linas matkasse. De använder Yipin fast tofu naturell som blir extra god och krispig när den steks i maizena.