Johannas favoritrecept
45 min |3-4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 stora morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 2 cm färsk ingefära (riven)
  • 1 msk gul curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk agavesirap
  • ca 2 dl pankoströbröd
  • 1 dl majsstärkelse
  • ca l dl valfri grädde
  • 2 ½ dl ris
  • neutral olja
  • salt

 

Tillbehör

  • salladslök
  • koriander

 

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem och Mat.se.

 

Så gör du

  1. Hacka lök och morötter, riv ingefära. Värm upp en gryta med lite olja, häll i löken och stek tills den mjuknat.
  2. Tillsätt morötter, pressad vitlök, riven ingefära, curry och gurkmeja i grytan. Smula ned en buljongtärning och addera vatten, kokosmjölk samt agavesirap. Blanda ihop och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter. Under tiden, koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skär tofun i 3-4 filéer, doppa filéerna i majsstärkelse, sedan i grädden och till sist i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna med ca 1 dl olja och stek tofufiléerna tills krispiga på båda sidor.
  4. Skiva tofufiléerna i ca 4 bitar vardera, beroende på hur stora du vill att de ska vara. När grytan sjudit klart, ta av från värmen och mixa tills du får en slät currysås. Smaka av med salt.
  5. Servera med ris och sås i en tallrik, toppa med tofufiléerna skuren i bitar. Toppa din tofu katsu curry med salladslök och koriander!

 

Katsu curry – krispig japansk comfort food

Woho! Nu vet du hur du lagar löjligt god japansk comfort food aka katsu curry. Pankopanerad tofu är ett av flera knep för att få tofun riktigt krispig. I detta recept på katsu curry använder vi vår klassiska fasta naturella tofu. Den får ett härligt krispigt yttre, och saftigt inre, när den paneras. Perfekt att kombinera med len currysås. Mumma!

 

Om du vill ta del av fler knep, kolla in vår artikel: Så lagar du krispig tofu.