Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 1 spetskål, ca. 500g
  • 2 dl Yipin Hoisinsås Chili & Sesam

Topping:

  • 1 dl jordnötter
  • 1 salladslök
  • 1 lime

Så gör du

  1. Dela spetskålen i fyra delar. Skär den i klyftor så att kålen inte faller sönder på grillen.
  2. Skär salladslöken, grovhacka jordnötterna och halvera limen.
  3. Lägg spetskålen på grillen och pensla på rikligt med hoisinsås. Få in så mycket av såsen i spetskålen som möjligt.
  4. Grilla den i några minuter på varje sida tills den mjuknat och fått fin färg.
  5. Garnera spetskålen med jordnötter, salladslök och limejuice. Servera din grillade spetskål som tillbehör ihop med dina grillfavoriter, eller som stjärnna i din huvudrätt. Njut!

 

Grillat = gott!

Allt smakar hundra gånger bättre från grillen, am I right? Så fullända sommarmiddagen med detta recept på grillad spetskål som tillbehör 🔥 Just spetskålen är populär att grilla eftersom den har lite mildare smak och lite söt smak, samtidigt som den ger krisp och tuggmotstånd. Dessutom drar den åt sig av alla goda smaker från en marinad, i det här fallet vår hoisinsås. Så vad väntar du på?! Det är hög tid att handla spetskål och Yipin hoisinsås och ta fram grillkolen, för nu åker vi!

Nyfiken på vad mer vi grillar i sommar? Följ oss på instagram för fler grilltips och inspiration!