Fridas favoritrecept
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 230g Yipin extra fast tofu naturell
  • 1 gurka

Marinad:

  • 2 vitlöksklyftor riven
  • 3 msk risvinäger
  • 1,5 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk chiliflakes/chiliolja
  • salt

Topping:

  • sesamfrön
  • koriander
  • salladslök

Tips!

Handla Yipin extra fast tofu naturell i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross och Willys.

Så gör du

  1. Lägg gurkan på en skärbräda. Placera en kökskniv platt över gurkan och banka till med handen så att den krossas lätt.
  2. Skär den krossade gurkan i cirka 1 cm tjocka bitar. Lägg gurkan i durkslag och tillsätt en generös mängd salt. Låt stå i ca 10 min.
  3. Skär tofun i tärningar eller mindre bitar. Lägg sedan gurka och tofu i en glasburk med lock.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en separat skål.
  5. Häll marinaden över gurkan och tofun. Sätt på locket och skaka burken ordentligt så att allt blandas väl. Låt gärna stå en stund så att smakerna hinner sätta sig.
  6. Toppa med sesamfrön, färsk koriander och tunt skivad salladslök. Njut!

 

Prova vårt recept på asiatisk gurksallad vettja!

Krispig gurka, proteinrik tofu och en marinad med perfekt sting – mums! Ja, smashad gurksallad passar lika utmärkt till vardagen som till fest. Det är enkelt, fräscht och supergott – kanske blir det din nya favorit? 😏

 

Tofu + smashad gurksallad = 💛

Vi ÄLSKAR extra fast tofu 😋 Just för att tofun suger åt sig marinaden så smaken blir EXTRA GOD. Och visste du att det går utmärkt att byta extra fast tofu mot silkestofu? Javisst! På så sätt får du ett mjukare kontrast till den krispiga gurkan. Eller varför inte testa vår sojamarinerade tofu för ännu mer smak? Mmm, så gott!