Tofu sjögräs & dill
God att steka & panera
Fuskigt god och finare än fisken! Tofu sjögräs & dill är THE tofu för dig som älskar smaker från havet och samtidigt vill äta klimatsmart! Den färska dillen, sjögräset och citronen tar smaklökarna till skärgården. Vi gjorde även tofun extra fast i konsistensen för att den ska vara riktigt enkel och snabb att steka, ugnsbaka eller grilla. Bra va?
Psst! Tofu sjögräs & dill är särskilt god i rätter inspirerade av havet. Panera, stek eller ugnsbaka den som filéer och ät med potatis, grönsaker och sås. Eller ät den kall, tärnad i en sallad. Läs mer i fliken tillagningstips nedan!
Sojabönor* odlade inom EU (70%), vatten, sjögräs* (1%), dill* (0,5%), kryddblandning* (bl.a. citron*, salt), mineralsalt (nigari).
*Ekologisk
Energi/kJ 564
Energi/kcal 135
Fett 6,6 g
– Varav mättat fett 1 g
Kolhydrater 2,7 g
– Varav sockerarter 0,5 g
Protein 16,2 g
Salt 1,0 g
Börja med att skiva tofun i ca 2 cm tjocka filéer. Stek sedan med olja på medelhög värme i 3-5 minuter på båda sidor, tills de fått en gyllene stekyta. Eller så kan du panera eller ugnsbaka den. Servera med potatis, mos eller havreris, en god sås och grönsaker. Fuskigt gott, eller hur?