Vi i familjen Lu har gjort svensk tofu i över 20 år. Vår historia börjar dock mycket tidigare än så, med gammelmormors tofu som kunde förena hela vår familj. År 1998 tog vi med det genuina hantverket till Sverige. Vi gjorde vår första svenska tofu, och vår resa med Yipin började. Välkommen att ta del av vår historia.
Varje familj har en historia. Vår börjar med gammelmormors älskade tofurecept. Innan vår familj flyttade hit bodde vi i Kina, med flera generationer under samma tak och runt samma matbord. Tofu var något vi växte upp med, och när vi flyttade till Sverige år 1998 tog vi med oss gammelmormors recept och hantverk.
Flytten till Sverige var startskottet för Yipin. Här saknade vi tofun som vi vuxit upp med, och det dröjde inte länge innan vi gjorde svensk tofu för första gången. Tofun gjorde vi i vårt eget kök, med gammelmormors älskade tofurecept och en stor dos passion. Vänner och grannar började sprida ordet om “tofun från Sverige”, som blev älskad av fler än vi någonsin kunnat ana.
Så småningom byggde vi en egen liten tofufabrik i Vallentuna. Där gör vi svensk tofu idag, på samma sätt som gammelmormor lärt oss, med nya spännande smaker inspirerade av det asiatiska och nordiska köket. Vår älskade tofu har dessutom fått sällskap av fler vänner: Tempeh, asiatiska såser och färdigrätter som låter dig upptäcka det bästa från Asien! Välkommen att upptäcka svensk tofu och asiatisk mat tillsammans med vår familj.
Träffa vårt team!
Kontakta oss
Har du frågor om vår tofu eller tempeh? Eller vill du bara säga hej och sprida tofukärlek? Vad du än har på hjärtat, hör av dig så svarar vi!
”*” anger obligatoriska fält
Våra favoritrecept
Familjen Lu tipsar
Ska du laga tofu för första gången? Välj då en smaksatt eller friterad tofu med extra fast konsistens, eller vår extra fasta naturella tofu som du marinerar eller kryddar. Gott och enkelt!