Recept av Julia Nordfors Thielen
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell 
  • olja 
  • 1 gul lök 
  • 2-3 morötter 
  • vitkål 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl Yipin teriyakisås original
  • 0.5 msk sesamolja 
  • 2 msk ljus soja 
  • färsk koriander
  • Nudlar

  • 4 port nudlar 
  • ca 2 dl kokvatten
  • Topping

  • färsk koriander 
  • krispig chiliolja 
  • Yipin umamisås soja & shiitake

Så gör du

  1. Smula tofun och stek i olja i omgångar tills tofun fått färg och blivit krispig, salta tofun medan den steks. Ta upp och lägg på en tallrik. 
  2. Hetta upp mer olja i woken och gå i med riven ingefära, riven vitlök och strimlad lök, kål och slantade morötter. Woka på hög värme tills grönsakerna fått färg och blivit något mjuka. 
  3. Sänk värmen och tillsätt tofun igen tillsammans med såserna. Låt koka ihop under 3-4 minuter. 
  4. Koka nudlarna under tiden i 2-3 minuter, men låt dem inte bli för mjuka. För över nudlarna till woken tillsammans med ca 2 dl av kokvattnet. Låt nudlarna koka klart i woken.
  5. Avsluta med att vända ner finhackade korianderstjälkar. Toppa med färska korianderblad, krispig chiliolja och umamisås. NJUT av din vegetariska wok!

 

Vegetarisk wok med maxad smak! Eller hur?

Geniet bakom det här receptet på vegetarisk wok är Julia Nordfors Thielen (@alwayshungry_blog på Instagram). Hon är en fena på att laga mat och fota allt det goda. Spana in!

 

Sås x2 for the win!

Med vår teriyakisås som woksås blir denna grönsakswok verkligen maxad!!! Vår teriyakisås kan användas till allt och ger dig sälta, sötma och syrlighet i en perfekt balans som tar dina maträtter till nya höjder. Vi snackar verkligen helt nya höjder när den kombineras med vår umamisås som i det här receptet! Yipin teriyakisås + Yipin umamisås = MAGISKT!