Rebeccas favoritrecept
ca 1h |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast tofu naturell
  • 400g valfri pasta
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ citron, finrivet skal och saft
  • 1 krm salt

Paprikasmör

  • 50g smör
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes

Topping

  • 1 ask körsbärstomater
  • persilja

Tips!

Handla Yipin fast naturell tofu på ICA, Coop, Hemköp, City Gross och fler.

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 180°C, över- och undervärme.
  2. För fastare tofu: Lägg tofublocket mellan två skärbrädor eller platta tallrikar och lägg en tyngd ovanpå vilket pressar ut lite vätska.
  3. I en skål, riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn så att du får små tofustrimlor. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, curry, svartpeppar och salt. Rör om.
  4. På en klädd plåt, ringla över rapsolja och sprid ut tofun. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 minuter, beroende på den konsistens du vill ha. Ju längre tid, desto krispigare. Kom ihåg att röra om då och då.
  5. Yoghurtsås: Blanda turkisk yoghurt med finhackad vitlök, citronskal, citronsaft, olivolja och salt.
  6. Paprikasmör: Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt paprikapulver och chiliflakes.
  7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  8. Lägg upp pastan och bred på vitlökssåsen, tofufärsen och ringla över paprikasmöret. Toppa med tomater och persilja. Njut!

 

Alla lagar turkisk pasta!

Minsann! Turkisk pasta har verkligen tagit världen och internet med storm – känd för sin enkelhet och härliga smak. Hela trenden började med att Anna Paul i en video på TikTok delade med sig av sin mammas manti-inspirerade pasta. Helt plötsligt blev turkisk pasta det nya go-to receptet för matlåda, lunch och middag. Enkel och god, precis som man vill att den ska va 😉

I det originella receptet används köttfärs, men med krispig tofu får du extra mycket smak och krrrisp! Tofu är ett klimatsmart och proteinrikt alternativ som passar bra till nästan allt. Gott gott gott! Så om du inte vågat på dig trenden ännu är det verkligen dags med vår tofu-twist på receptet 🤤 Smaklig måltid!