Fridas favoritrecept
15 min |1 portioner

Du behöver

  • ½ pkt Yipin alspånsrökt tofu
  • 62 g Yipin woknudlar (1/4 paket)
  • 1 msk vit miso
  • 2 msk flytande grönsaksbuljong
  • 2 msk japansk soja
  • ½ morot
  • ½ rödlök
  • ½ pak choy
  • 1 dl edamamebönor
  • ca 1 liter vatten

Tips!

Handla Yipin Alspånsrökt tofu i vegokylen på ICA, Coop, Hemköp, City Gross och Mathem.

Så gör du

  1. Tärna tofu. Skiva morot och rödlök tunt. Skiva pak choy i lite större bitar.
  2. Häll miso, grönsaksbuljong och soja i en 1 liter stor glasburk. Rör om.
  3. Tillsätt alla grönsaker och tofu. Häll över kokande vatten så att det täcker allt. Skruva på locket och låt stå några minuter tills att woknudlarna har mjuknat. Njut!

Miso ramen i glasburk = ditt nya hack?

Ja, varför inte? Det här enkla one pot receptet passar perfekt till picknicken då glasburken håller sig varm länge. Vill du istället ta med den som matlåda till jobbet? Inga problem! Förbered tofu, nudlar och grönsaker i burken i förväg, men vänta med att hälla på vattnet tills det är dags att äta – då vattnet sätter igång tillagningen. Imponera på vännerna och kollegorna med vårt snabba men lyxiga recept på miso ramen vettja! Smaklig måltid 💛