Recept av Yipin
20 min |2 portioner

Du behöver

  • 200g Yipin Woknudlar
  • 2 ägg
  • 1 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk honung
  • 4 msk majonnäs
  • 2 salladslökar
  • chilirostade sesamfrön
  • koriander

Tips!

Handla Yipin Woknudlar på ICA, Hemköp, Coop, CityGross och MatHem.

Så gör du

  1. Skala och riv ingefära grovt. Hacka vitlök och skiva salladslöken tunt.
  2. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och låt koka i ca 7 minuter. Häll av vattnet och kyl snabbt äggen i kallt vatten. Skala och ställ åt sidan.
  3. Koka upp vatten i en större kastrull. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av vattnet från nudlarna innan du häller av dem.
  4. Värm oljan i samma stora kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i ca 1 minut tills det börjar dofta.
  5. Häll i grönsaksbuljongen, soja, honung och det sparade nudelvattnet. Låt koka upp. Tillsätt sedan majonnäsen och rör om tills soppan blir krämig.
  6. Lägg de kokta nudlarna i soppan och rör om så att de blandas väl med buljongen.
  7. Halvera äggen och lägg ovanpå nudlarna. Toppa sedan med salladslök, sesamfrön och koriander. Njut!

Blir det krämiga nudlar till middag?

Mmm… Krääämiga och goooda nudlar är nog det vi alla vill ha till middag 😋 Snabb och enkel att laga, men samtidigt lyxig och lika god som på restaurang. Det här är verkligen ett recept du måste prova – krämiga nudlar med ägg är ju det bästa som finns!

Psst! Använd våra extra spänstiga woknudlar för att enkelt få till nudlar som på restaurang 😏