Stinas favoritrecept
30 min
|4 portioner
Du behöver
- 400g Yipin fast naturell tofu
- 4 port. ris
- 1 msk limejuice
- 2 msk olja
- 2 nypor salt
- svartpeppar
- 3 msk majsstärkelse
- 400 ml kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 1 ½ dl jordnötssmör
- 2-3 msk ljus sojasås
- 1 msk lönnsirap eller annan sötning
- juice från ½ pressad lime
- 2 vitlöksklyftor
- 1 cm ingefära
Tillbehör
- hackade jordnötter
- koriander
- lime
- chili
Tips!
Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.
Så gör du
- Sätt ugnen på 200°C och koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
- Torka av tofublocket med en kökshandduk och pressa sedan försiktigt ur lite vatten. Skär tofun i 2 cm stora kuber och lägg därefter i en bunke eller låda. Blanda tofun med salt, peppar, och neutral olja och tillsätt även majsstärkelse. Rör sedan om försiktigt så alla tofuns sidor täcks.
- Häll över den panerade tofun på en plåt och ställ sedan i mitten av ugnen i ca 20 min. Vänd bitarna efter halva tiden.
- I en kastrull eller djup stekpanna, blanda i övriga ingredienser och låt härefter puttra på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt sedan tofun och låt puttra därefter i ca 5 minuter till.
- Servera din jordnötsgryta med kokt ris och toppa med jordnötter, koriander och lime. Psst! För extra hetta, toppa gärna med lite färsk hackad chili!
Jordnötsgryta med tofu = krämig & värmande!
Kan detta bli din nya favorit-gryta? Vi tror faktiskt det. Den har allt det som alla grytor borde ha: krämighet, värme, massor av smak och även tofu för krispighet och protein. Så bjud över vännerna på en krämig jordnötsgryta med tofu och imponera på hela sällskapet!
Tofu + majsstärkelse = krisp!
Att panera tofun med majsstärkelse är något av ett knep för att få till det där krrrispet. I detta recept på jordnötsgryta ugnsbakar vi tofun, men det går också bra att steka den i olja. För fler krispiga tips och knep, läs även vår artikel Så lagar du krispig tofu!
Currar det fortfarande i magen?
Upptäck fler goda och krämiga grytor som stillar hungern på ett kick.