Stinas favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 400g Yipin fast naturell tofu
  • 4 port. ris
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk olja
  • 2 nypor salt
  • svartpeppar
  • 3 msk majsstärkelse
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 2-3 msk ljus sojasås
  • 1 msk lönnsirap eller annan sötning
  • juice från ½ pressad lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 cm ingefära

Tillbehör

  • hackade jordnötter
  • koriander
  • lime
  • chili

Tips!

Handla Yipin fast tofu naturell på Mathem.

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 200° och koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Torka av tofublocket med en kökshandduk och pressa sedan försiktigt ur lite vatten. Skär tofun i 2 cm stora kuber och lägg därefter i en bunke eller låda. Blanda tofun med salt, peppar, och neutral olja och tillsätt även majsstärkelse. Rör sedan om försiktigt så alla tofuns sidor täcks.
  3. Häll över den panerade tofun på en plåt och ställ sedan i mitten av ugnen i ca 20 min. Vänd bitarna efter halva tiden.
  4. I en kastrull eller djup stekpanna, blanda i övriga ingredienser och låt härefter puttra på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt sedan tofun och låt puttra därefter i ca 5 minuter till.
  5. Servera din jordnötsgryta med kokt ris och toppa med jordnötter, koriander och lime. Psst! För extra hetta, toppa gärna med lite färsk hackad chili!

 

Jordnötsgryta med tofu = krämig & värmande!

Kan detta bli din nya favorit-gryta? Vi tror faktiskt det. Den har allt det som alla grytor borde ha: krämighet, värme, massor av smak och även tofu för krispighet och protein. Så bjud över vännerna på en krämig jordnötsgryta med tofu och imponera på hela sällskapet!

 

Tofu + majsstärkelse = krisp!

Att panera tofun med majsstärkelse är något av ett knep för att få till det där krrrispet. I detta recept på jordnötsgryta ugnsbakar vi tofun, men det går också bra att steka den i olja. För fler krispiga tips och knep, läs även vår artikel Så lagar du krispig tofu!