Recept av Yipin
20 min |4 portioner

Du behöver

  • 2 x 230g Tofu Chili & Vitlök
  • 4 port. ris
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 st färsk chili
  • 1 msk honung eller agavesirap
  • 1 knippe salladslök eller vitlöksskott
  • 2 tsk spiskummin
  • 3 msk kinesisk soja

Tips!

Handla Yipin tofu chili & vitlök i vegokylen hos ICA och Coop.

Så gör du

  1. Koka ris enligt förpackningsanvisning.
  2. Hacka vitlök och chili i mindre bitar.
  3. Ta ut tofun ur förpackningen. Häll över marinaden i en separat skål.
  4. Smula tofun till en färs med hjälp av dina händer (som med jäst). Stek i lite olja på medelhög värme i ca. 2 min. Sänk värmen och häll över marinaden. Stek i någon minut till.
  5. Lägg i vitlök och woka i ca. 15 sek. Ha i chili och spiskummin och woka i någon minut till. Häll sedan i soja och woka i 1-2 minuter till.
  6. Servera med ris och njut!