Recept av Yipin
20 min
|4 portioner
Du behöver
- 2 x 230g Tofu Chili & Vitlök
- 4 port. ris
- 3 vitlöksklyftor
- 2 st färsk chili
- 1 msk honung eller agavesirap
- 1 knippe salladslök eller vitlöksskott
- 2 tsk spiskummin
- 3 msk kinesisk soja
Tips!
Handla Yipin tofu chili & vitlök i vegokylen hos ICA och Coop.
Så gör du
- Koka ris enligt förpackningsanvisning.
- Hacka vitlök och chili i mindre bitar.
- Ta ut tofun ur förpackningen. Häll över marinaden i en separat skål.
- Smula tofun till en färs med hjälp av dina händer (som med jäst). Stek i lite olja på medelhög värme i ca. 2 min. Sänk värmen och häll över marinaden. Stek i någon minut till.
- Lägg i vitlök och woka i ca. 15 sek. Ha i chili och spiskummin och woka i någon minut till. Häll sedan i soja och woka i 1-2 minuter till.
- Servera med ris och njut!
Chili wok är supergott – och vi har mer!
Jajamän! Om du vill inspireras lite till har vi som tur är över 100+ recept på allt ifrån en het wok till chili garlic nudlar.
Recept av Yipin
Chili garlic nudlar
10 min
|
Knivskurna nudlar
Fridas favoritrecept
Asiatisk sallad (glasnudelsallad)
20 min
|
Glasnudlar
Fridas favoritrecept
Enkel marinad – sriracha och lime
5 min
|
Fast tofu naturell
Recept av Yipin
Skårad tofubiff i teriyakisås
20 min
|
Alspånsrökt tofu
Recept av Dietistens val (@dietistensval)
One-pot sweet chili wok
30 min
|
Woknudlar
Recept av Yipin
Starka nudlar med broccoli
20 min
|
Woknudlar
Stinas favoritrecept
Crispy tofu med sötsyrlig nudelsallad
30 min
|
Fast tofu naturell
Lukas favoriträtt
Mapo tofu
30 min
|
Fast tofu naturell