Recept av Yipin
45 min |4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner Yipin knivskurna nudlar
  • 230g Yipin tofu soja & ingefära
  • 200g valfri färs
  • 8 vitlöksklyftor
  • 4 msk Tian Mian Jiang (söt bönpasta)
  • 4 msk Doubanjiang (fermenterad chili- och bönpasta)
  • 4 msk ljus sojasås
  • 1 gurka
  • 1 morot
  • salladslök

Tips!

Handla Yipin knivskurna nudlar i asiatiska hyllan på Coop.

Så gör du

  1. Skär tofun i kuber och finhacka vitlöken. Strimla gurka och morot.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek valfri färs tills den fått en fin gyllene yta.
  3. Rör ner vitlök och blanda sedan i Tian Mian Jiang, Doubanjiang och tofun. Tillsätt sojasås och en skvätt vatten. Låt sjuda i några minuter tills såsen blir lite tjockare och ställ därefter åt sidan.
  4. Koka nudlarna i cirka 6 minuter, tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  5. Lägg upp nudlarna i en skål, toppa med tofu- och färsblandningen och garnera med strimlad gurka, morot lite salladslök. Servera och njut!

 

Asiatiska nudlar från Beijing!

Zha Jiang Mian är en populär signaturrätt från Beijing – namnet betyder ungefär ”stekta såsnudlar”, och ja, det är precis lika gott som det låter 🤤 Smaklig måltid!

Psst! För enkelhetens skull går det också bra att byta ut Tian Mian Jiang med hoisinsås och Doubanjiang med misopasta och sambal oelek.