Recept av Yipin
45 min
|4 portioner
Du behöver
- 4 portioner Yipin knivskurna nudlar
- 230g Yipin tofu soja & ingefära
- 200g valfri färs
- 8 vitlöksklyftor
- 4 msk Tian Mian Jiang (söt bönpasta)
- 4 msk Doubanjiang (fermenterad chili- och bönpasta)
- 4 msk ljus sojasås
- 1 gurka
- 1 morot
- salladslök
Tips!
Handla Yipin knivskurna nudlar i asiatiska hyllan på Coop.
Så gör du
- Skär tofun i kuber och finhacka vitlöken. Strimla gurka och morot.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek valfri färs tills den fått en fin gyllene yta.
- Rör ner vitlök och blanda sedan i Tian Mian Jiang, Doubanjiang och tofun. Tillsätt sojasås och en skvätt vatten. Låt sjuda i några minuter tills såsen blir lite tjockare och ställ därefter åt sidan.
- Koka nudlarna i cirka 6 minuter, tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
- Lägg upp nudlarna i en skål, toppa med tofu- och färsblandningen och garnera med strimlad gurka, morot lite salladslök. Servera och njut!
Asiatiska nudlar från Beijing!
Zha Jiang Mian är en populär signaturrätt från Beijing – namnet betyder ungefär ”stekta såsnudlar”, och ja, det är precis lika gott som det låter 🤤 Smaklig måltid!
Psst! För enkelhetens skull går det också bra att byta ut Tian Mian Jiang med hoisinsås och Doubanjiang med misopasta och sambal oelek.
Vi har fler recept på asiatiska nudlar!
Spana in vår receptbank med över 100+ recept på allt ifrån asiatiska nudlar till svenska klassiker.
Recept av Yipin
Wok med glasnudlar och chilitofu
20 min
|
Tofu Chili & Vitlök
Recept av Yipin
Chili garlic nudlar
10 min
|
Knivskurna nudlar
Recept av Yipin
Bibim guksu (cold noodles)
10 min
|
Woknudlar
Recept av Yipin
Asiatisk sallad (glasnudelsallad)
20 min
|
Glasnudlar
Recept av Yipin
Dan dan nudlar med tempeh
10 min
|
Tempeh original
Recept av Yipin
Stekta nudlar som på restaurang
20 min
|
Woknudlar
Recept av Yipin
Asiatisk soppa med glasnudlar
30 min
|
Glasnudlar
Recept av Yipin
Vegetarisk ramen med alspånsrökt tofu
20 min
|
Alspånsrökt tofu