Knivskurna nudlar
Breda & räfflade

Knivskurna nudlar, knife-cut noodles eller Dao Xiao Mian, är populära breda vetenudlar i det kinesiska köket. Varje nudel skärs för hand med kniv (i sann kinesisk tradition!) så att de får en karaktäristisk, räfflad form. Ja, våra knivskurna nudlar är inte bara extreeemt tjusiga – de fångar också upp smaker som ett proffs, har fint tuggmotstånd och innehåller hela 13,5 g protein per 100 g. Määäktigt, eller hur?
Med noggrannhet har vi valt ut autentiska kinesiska nudlar, gjorda på högkvalitativt vete – precis som vi i Familjen Lu vill ha dem. Vi testade dem i en varm nudelsoppa och blev kära direkt! Sen i en wok. Sen i en nudelsallad. Så… ja. Vi är kära. På riktigt.

Vetemjöl (89%), vatten, salt.
Energi/kJ: 1547
Energi/kcal: 365
Fett: 1,3 g
– varav mättat fett: 0,3 g
Kolhydrater: 75 g
– varav sockerarter: 0,2 g
Protein: 13,5 g
Salt: 0,5 g
För en varm nudelsoppa (tänk Ramen, Pho eller en helt egen uppfinning) går det utmärkt att lägga nudlarna direkt i kokande vatten och låta sjuda i 3-5 minuter. När de mjuknat och fått lite studs i sig, rör du ner resten av ingredienserna – och det är klart!
Är du istället sugen på wok? För det går också bra! Blötlägg nudlarna i kokande vatten i ca. 4 minuter, häll av, skölj ordentligt i kallt vatten och sen är det bara att woka loss! Och psst – krispig chiliolja är typ deras bästa vän… Det är i princip allt som behövs för en smarrig nudelwok.
Recept med knivskurna nudlar
Vad kan man laga med knivskurna nudlar? We got you! Inspireras av flera smarriga recept från oss.