Hoisinsås Chili & Sesam
Wok | Marinad | Topping
Låt oss presentera Hoisin Chili & Sesam! En asiatisk hoisinsås med en fin balans av sälta, sötma och hetta. Denna sås kombinerar Asiens mest populära smaker och görs med vår familjs autentiska recept. Använd den som woksås, marinad eller glaze, topping eller dippsås. Vi vågar nästan lova att den får smaklökarna att jubla.
Vatten, sojabönspasta (sojabönor, vetemjöl, vatten, salt), socker, sojasås (sojabönor, vetemjöl, vatten, salt), ingefära, risvin, salt, sesamolja (3,7%), lök, sirap, majsstärkelse, chilipeppar (0,7%), vitlök, ättika, vitlöksarom, konserveringsmedel (E202)
Glutenfri och naturligt växtbaserad
Såsen är naturligt växtbaserad och klassas som glutenfri, då vetemjölet i sojasåsen blir fri från gluten vid fermentering (källa: Livsmedelsverket)
Energi/kJ: 532
Energi/kcal: 127
Fett: 5,3 g
– varav mättat fett: 0,7 g
Kolhydrater: 17,9 g
– varav sockerarter: 12,9 g
Protein: 1,1 g
Salt: 5,2 g
1. Stek 400g tärnad tofu eller annat valfritt protein. Koka nudlar.
2. Häll i grönsaker och stek i 2-3 min. Sänk värmen, addera 1 dl Yipin hoisinsås.
3. Häll i de kokta nudlarna, blanda om och låt allt ta smak. Njut av en wok klar på 10 min!
Vår hoisinsås är även supergod som marinad till svamp eller grönsaker. Servera t ex stekt pak choi som en förrätt eller till det asiatiska småplocket. Eller håll dig tofu och gör en himmelskt god banh mi (vietnamesisk baguette) med hoisintofu.
Dags att prova?
Se våra bästa recept med hoisinsås här nedan!
Wok på 10 min!
Med våra såser, vår tofu och tempeh har du nästan allt du behöver för en fulländad måltid. Så vad väntar du på? Upptäck alla våra asiatiska såser! Vid sidan om vår hoisinsås står den populära teriyakisåsen gjord med äkta risvin för en rund och fyllig smak. Vi har även vår älskade umamisås med soja och shiitake – ett växtbaserat alternativ till ostronsås och en riktig smakhöjare om du frågar oss.