Alspånsrökt tempeh
God i macka, sallad & wok

Äntligen är den här – vår efterlängtade alspånsrökta tempeh! Rökt med svenskt alspån i vår egen fabrik i Vallentuna för en extra djup och fyllig smak. Lika god är den att steka, grilla och ugnsbaka som den är att äta kall (det perfekta pålägget på mackan, om du frågar oss!). Med 19g protein per 100g är den dessutom ett toppenval att ha till lunch som middag – eller ett proteinrikt mellanmål efter träningen!
Psst! Du hittar Yipin alspånsrökt tempeh i vegokylen på ICA.

Sojabönor 80%, rismjöl, sirap, ättika, salt, fermenteringskultur, rökt med svenskt alspån.
Energi/kJ 758
Energi/kcal 181
Fett 9,7 g
– varav mättat fett 1,9 g
Kolhydrater 4,5 g
– varav sockerarter 2,8 g
Protein 19 g
Salt 0,7 g
Skär tempehn i vilken form du vill och stek ca. 4-5 minuter i lite olja tills den fått fin färg. Servera sedan i wrap, med ris eller nudlar. Snabbt, enkelt och supergott!
ELLER, varför inte äta den kall? Vi blev helt förälskade när vi testade vår rökta tempeh kall i en fräsch glasnudelsallad. Du kokar glasnudlar enligt förpackningsanvisningen, strimlar och hackar grönsaker och blandar ihop en snabb marinad. Tärna Yipin alspånsrökt tempeh och blanda ihop alla ingredienser i en skål, så vips är det klart!