Johannas favoritrecept
15 min |4 portioner

Du behöver

  • 250g Yipin woknudlar (4 bundles)
  • 1 dl Yipin umamisås
  • 400g Yipin naturell tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 cm ingefära
  • 1-2 morötter
  • 1 röd paprika
  • ½ vitkål

Topping

  • salladslök
  • sesamfrön
  • färsk koriander

Tips!

Köp Yipin woknudlar på ICA, Hemköp, Willys, Coop eller City Gross.

Så gör du

  1. Riv ingefära och vitlök. Strimla morot, vitkål och paprika och skär gul lök i medelstora bitar.
  2. Torka av tofublocket med en kökshandduk och skär tofun i  1×2 cm stora bitar.
  3. I en wok- eller stekpanna, stek tofun på medelhög värme i neutral olja tills den fått stekyta. Tillsätt hälften av umamisåsen (½ dl) samt hälften av den rivna vitlöken och ingefäran. Stek lite till och lägg sedan undan tofun på en tallrik.
  4. I samma panna, addera olja och alla grönsaker. Tillsätt resten av umamisåsen (½ dl), vitlöken och ingefäran. Stek tills grönsakerna mjuknat.
  5. Koka woknudlar i saltat vatten i 3 min. Vänd i nudlarna i wokpannan och lägg till sist i tofun. Blanda om och stek i ytterligare någon minut.
  6. Din nudelwok med grönsaker är klar! Toppa den med salladslök, sesamfrön och färsk koriander. Njut!

 

Woknudlar – som på restaurang!

För att verkligen få till den godaste woken väljer vi att använda woknudlar. De är extra spänstiga, behåller konsistensen vid hög värme och steks lätt krispiga. Du hittar dem i den asiatiska hyllan hos ICA, Coop, City Gross och Hemköp.