Göttbullar med umamisås och ris
Göttbullar med umamisås = en solklar succé! Två goda saker i en magisk kombo där 1+1 blir 3. Hemligheten bakom det här receptet är vår färdiga umamisås som ger göttbullarna extra mycket smak och saftighet. Dessutom blir dem ännu enklare att göra! Toppa med sesamfrön och salladslök, servera och njuuut.
Göttbullar med umamisås = en solklar succé! Två goda saker i en magisk kombo där 1+1 blir 3. Hemligheten bakom det här receptet är vår färdiga umamisås som ger göttbullarna extra mycket smak och saftighet. Dessutom blir dem ännu enklare att göra! Toppa med sesamfrön och salladslök, servera och njuuut.
Du behöver
- 1 ½ dl Yipin umamisås soja & shiitake
- 500g formbar färs
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ½ msk ingefärspulver
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 4 port. ris
-
Topping
- salladslök
- sesamfrön
- chili
Så gör du
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg färsen i en bunke. Blanda i pressad vitlök, ingefära och ½ dl hoisinsås till färsen. Rulla köttbullarna och stek i olja, på medelhög värme tills de fått fin färg och stekyta.
- Häll över 1 dl umamisås och vatten. Vänd om och låt sjuda i 3-5 min tillsammans med köttbullarna.
- Servera med ris och broccoli. Toppa dina asiatiska köttbullar med salladslök, sesamfrön och chili för extra hetta.
Göttbullar for the win!
För visst var det både gott och enkelt? Tack vare den umamisåsen får köttbullarna en djup och samtidigt mild smak som hela familjen kan älska!
Uammi soja & shiitake finns att köpa på MatHem, ICA, Hemköp, Willys, City Gross och Coop. Den är perfekt som växtbaserad ostronsås i en wok, som marinad/glaze, topping eller som dippsås. Och den är inte bara god till köttbullar; prova den till valfritt protein såsom kyckling, tofu, lax eller tempeh. Eller varför inte till svamp och grönsaker? Mums!