Tuvas favoritrecept
30 min |4 portioner

Du behöver

  • 1 ½ dl Yipin umamisås soja & shiitake
  • 500g formbar färs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ msk ingefärspulver
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 4 port. ris
  • Topping

  • salladslök
  • sesamfrön
  • chili

Så gör du

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg färsen i en bunke. Blanda i pressad vitlök, ingefära och ½ dl hoisinsås till färsen. Rulla köttbullarna och stek i olja, på medelhög värme tills de fått fin färg och stekyta.
  3. Häll över 1 dl umamisås och vatten. Vänd om och låt sjuda i 3-5 min tillsammans med köttbullarna.
  4. Servera med ris och broccoli. Toppa dina asiatiska köttbullar med salladslök, sesamfrön och chili för extra hetta.

 

Göttbullar for the win!

För visst var det både gott och enkelt? Tack vare den umamisåsen får köttbullarna en djup och samtidigt mild smak som hela familjen kan älska!

Uammi soja & shiitake finns att köpa på MatHem, ICA, Hemköp, Willys, City Gross och Coop. Den är perfekt som växtbaserad ostronsås i en wok, som marinad/glaze, topping eller som dippsås. Och den är inte bara god till köttbullar; prova den till valfritt protein såsom kyckling, tofu, lax eller tempeh. Eller varför inte till svamp och grönsaker? Mums!