Tofu Chili & Vitlök
Smakrik med hetta!

Låt oss presentera ÅRETS SMAK: Tofu chili & vitlök! Ja, här kommer vi med en tofu som bjuder på lite sting och en härlig, djup smak från sriracha, vitlök och japansk soja. Efter många smakprover (och några brinnande smaklökar) har vi i Familjen Lu noggrant valt ut smakerna som ger tofun en fin hetta och balans. Den är smakrik, har fast konsistens – och passar perfekt att steka, ugnsbaka, airfrya eller bara äta rakt ur förpackningen. MUMS! Med 16 g protein per 100 g är den dessutom ett utmärkt komplement i allt ifrån wok och sallad till ramen eller bowl.
Precis som alltid är vår tofu tillverkad i Vallentuna, Sverige, av EU-ekologiska sojabönor. Vi är så stolta – och hoppas du kommer älska den lika mycket som vi gör!

Sojabönor* odlade inom EU (70%), chilisås (röd chili 4%, socker, vatten, ättika, vitlök 0,5%, salt), sojasås (soja, vete), salt, chilipeppar (1%), vitlök (1%), mineralsalt (nigari).
Glutenfri: Gluten i vetemjölet bryts ner och försvinner när sojasåsen fermenteras.
Energi/kJ 583
Energi/kcal 139
Fett 6,6 g
– varav mättat fett 1 g
Kolhydrater 4 g
– varav sockerarter 3 g
Protein 16 g
Salt 0,5 g
Skär tofun i valfri form och stek i 5 -10 min tills den blir gyllene och krispig. Häll gärna på den goda chilisåsen från förpackningen mot slutet för ännu mer smak! Och inte bara det, utan lika bra går den att wokas, grillas, ugnsbakas eller till och med ätas kall – tofun blir toppen hur du än gör!
Psst! Glöm inte: Använd heeela innehållet. Den smakrika tofumarinaden vill du inte spilla – lägg den åt sidan och häll den sedan över tofun för gladare smaklökar!
Recept med Yipin tofu chili & vitlök
Behöver du inspiration? Spana in våra recept med tofu chili & vitlök här!