Recept av Yipin
15 min |2 portioner

Du behöver

Sallad

  • 230 g Yipin alspånsrökt tofu
  • 200 g färskpotatis
  • 1 påse salladsmix
  • ½ gurka
  • 10 körsbärstomater
  • 1 avokado
  • 1 liten rödlök
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronjuice

 

Vegansk aioli (alt. köp färdig)

  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 1 ½ msk citronjuice
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 tsk agave
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

 

Tillbehör

  • färsk dill
  • knäckebröd
  • valfri aioli

 

Tips!

Handla Yipin alspånsrökt tofu på Mathem.

 

Så gör du

  1. Skrubba färskpotatis lätt och koka sedan i en kastrull med lite salt och riktligt med vatten. Det är ca 15 minuter koktid för mindre potatisar, känn med en provsticka eller gaffel för att avgöra om de är mjuka nog. Häll sedan av vattnet och låt svalna.
  2. Under tiden potatisen kokar, skiva alspånsrökt tofu i 1 cm tjocka filéer. Skär gurka, tomat och avokado samt rödlök i tunna skivor.
  3. Aioli: I en matberedare eller blender, mixa samtliga ingredienser till aiolin och smaka av med salt och peppar. Vill du ha mer vitlökssmak så är det bara att tillsätta mer vitlök.
  4. I två skålar, fördela salladsmix, alla grönsaker och färskpotatis. Blanda ihop med citron och olivolja, smaka av med salt och peppar. Toppa sist med skivad alspånsrökt tofu, dill och aioli, servera med knäckebröd. Njut av en somrig vegetarisk sallad!

 

Svensk sommarsallad av rang! Och nu vet du att det faktiskt går utmärkt att njuta av sommaren helt utan lax. Här tar den alspånsrökta tofun rollen som varmrökt lax, men den passar också perfekt som alternativ till såväl skinka, korv som bacon. Mångsidig, med andra ord!

 

Vår alspånsrökta tofu röker vi själva i vår tofufabrik i Vallentuna. Den är extra fast i konsistensen och har en fyllig och rökig smak vilket gör den god precis som den är direkt ur förpackningen. Den går också utmärkt att grilla eller steka och servera till potatis och grönsaker. Prova du också!