Recept av Yipin
30 min |2 st / 2 portioner

Du behöver

  • 230 g Yipin örtmarinerad tofu
  • 1 pkt vegansk mozarella
  • 10 cocktailtomater
  • kärnfria oliver
  • färdigköpt pizzadeg för 2 pizzor (eller hemgjord)
  • färsk basilika

 

Hemlagad tomatsås

  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar

Tips!

Yipin örtmarinerad tofu finns att köpa på Mathem.

 

Så gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka gul lök och pressa en vitlöksklyfta. Hetta upp en liten gryta med matfett. Fräs lök och vitlök tills gullöken är genomskinlig.
  3. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar i grytan. Rör om och låt koka i 10 minuter på låg värme.
  4. Dela mozarella, tomat, oliver och örtmarinerad tofu i tunna skivor.
  5. Förbered pizzadegen, eller kavla ut två färdig pizzadegar. Bred därefter över tomatsåsen och toppa båda pizzorna med vegansk mozarella, tomat och örtmarinerad tofu. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–15 minuter.
  6. Toppa vegansk pizza med färsk basilika, servera och njut!

 

I detta recept använder vi en hemlagad och smakrik tomatsås med vitlök. Om du har tid så gör det väldigt stor skillnad om du har en egenlagad tomatsås som bas. Det ger verkligen pizzan det där lilla extra! Om du är riktigt ambitiös kan du även baka din egen pizzadeg. För att göra receptet helt veganskt, se till att välja en vegansk variant på mozarella.

 

Örtmarinerad tofu: fräsch och krispig topping på vegansk pizza!

Vi använder även örtmarinerad tofu som passar utmärkt som topping på vegansk pizza (eller alla typer av pizzor, faktiskt!). Den är även god i pasta och sallader såväl som i wraps och gratänger. Tofun är tillverkad i Sverige (Vallentuna), ekologisk och har en fyllig smak av basilika, timjan och vitlök tas du på en smakresa till Italien.