Recept av Yipin
30 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin friterad tofu
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk japansk sojasås
  • limesaft från ½ lime
  • 1 röd chili
  • 1 burk minimajs
  • ½ broccolihuvud
  • ½ röd paprika
  • 2 port. valfria nudlar
  • ½ dl cashewnötter

Tips!

Handla Yipin friterad tofu på ICA, Hemköp eller Coop.

Så gör du

  1. Blanda ihop ingefära, olja, vatten, soja och limejuice i en bunke. Vänd ner den friterade tofun och låt vila i kylen i 5-10 minuter.
  2. Under tiden, dela alla grönsaker. Hetta upp en wokpanna med lite olja. Stek den friterade tofun på medelhög värme i 2-3 minuter, tills den får yta. Tillsätt grönsakerna och fortsätt steka tills de mjuknat något.
  3. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll sedan av vattnet och lägg nudlarna i wokpannan. Smaka av med salt och peppar. Om woken känns torr, tillsätt lika många delar vatten som soja.
  4. I en stekpanna, rosta cashewnötterna tills de blivit lite mörka. Toppa din tofu wok med cashewnötter, koriander och limesaft. Njut!

 

Vår friterade tofu är stjärnan i den här rätten och passar perfekt i såväl wok och grytor som i sallader och pastarätter. Den är en höjdare på att dra åt sig smak – ju längre du låter den marineras, desto djupare smak får den. Vill du ha riktigt krispig tofu har du också hittat rätt. Stek Yipin friterad tofu i 3-5 minuter i olja så att den får en gyllenbrun yta. Klart!