Recept av Yipin
15 min |2 portioner

Du behöver

  • 200 g Yipin tempeh naturell
  • ca ½ påse tacokrydda
  • olja till stekning
  • 1 avokado
  • ½ mango
  • rödkål
  • små tortillabröd
  • Topping

  • salsa
  • 1 lime (limesaft)
  • färsk koriander
  • sesamfrön

Tips!

Köp Yipin tempeh naturell på Mathem.

Så gör du

  1. Värm upp en stekpanna med lite olja. Stek tempeh i tacokrydda på medelhög värme tills de får yta.
  2. Hacka mango och skiva rödkål och avokado. Servera allt tillsammans med tempeh i tortillabröd.
  3. Toppa med valfri salsa, limesaft, färsk koriander och sesamfrön. Voilà! Njut av en riktigt god tempeh tacos.

 

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår naturella tempeh görs på fermenterade sojabönor och innehåller hela 20 g protein per 100 g! Den har ett bra tuggmotstånd med en naturell men lätt nötaktig smak. Du smaksätter den precis som du vill och steker den enkelt krispig.