Du behöver
- 200g Yipin Tempeh teriyaki
- 1 morot
- ½ rödkål
- ½ vitkål (eller spetskål)
Marinad:
- 1 msk ljus sojasås
- 2 msk risvinäger
- 1 msk sesamolja
- 1 msk olivolja (eller rapsolja)
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk socker
- 1 msk vatten
- salt och peppar
Topping:
- sesamfrön
- salladslök
Tips!
Handla Yipin färdigtärnad Tempeh teriyaki i vegokylen på ICA, Coop och Hemköp.
Så gör du
- Strimla morötter och kål (eller köp färdig blandning i butik).
- Rör ihop marinaden i en mindre skål.
- Lägg de strimlade grönsakerna i en salladsskåll och häll över marinaden. Blanda runt.
- Tillsätt färdigtärnad tempeh direkt från förpackningen. Du kan också steka tempehn snabbt i lite olja på medelhög värme om du vill ha en fastare konsistens och krispigare yta.
- Toppa med sesamfrön och salladslök. Servera och njut!
Asiatisk coleslaw med tempeh = din nya go-to-rätt?
Mmm… Ja, för det är i alla fall vår! Den är inte bara enkel, utan också otrooooligt god 🤤 Och bäst av allt? Du behöver inte ens tillaga tempehn – den kommer tärnad, är färdigmarinerad och alltså redan god direkt ur förpackningen! Om du är sugen på ännu mer krisp går det självklart bra att också steka tempehn. Smaklig måltid!
Psst! Visste du att vi även har en alspånsrökt tempeh-variant som vi varmröker i vår tofufabrik i Vallentuna? Ett supergott alternativ i en asiatisk coleslaw! 💛
Sugen på mer inspo?
We got you! Vi har över 200+ recept på allt ifrån asiatisk coleslaw till fräscha tacos med tempeh. Spana in dem nedan och fler goda recept!
Mer tempeh åt folket!
Mums, mums, mums! Spana in våra fyra varianter på tempeh: naturell i helbit eller tärnad, alspånsrökt och teriyakimarinerad – alla lika goda i en asiatisk coleslaw (krispig asiatisk sallad).